neděle 9. září 2007

Žít svůj sen...

Je sobota ráno a já se rozhodl navštívit Soul. Před kolejema jsem potkal nekolik lidí (Mariu, Noru, Christiana a Helena), kterří se taky náhodou potkali a taky šli do Soulu. V plánu jsem měl Dongdaemun market (obchod s oblečením, kde největší velikost je XL a ta se rovná přibližně naší velikosti M až L, fakt malinkaté;)), Yongsan Electronic Market (něco jako třeba Zličín nebo Olympia jen větší a jen s elektronikou:)) a nakonec Soulskou věž.
Ty obchoďáky byli vážně obrovský - 9 pater oblečení a podobných věcí je fakt moc...moc nudy. Obchoďák s elektronikou mě osobně přišel zajímavější, ale na druhou stranu toho bylo taky hodně, ale každopádně zajímavé.
Úžasné bylo i to, že během celéhodne jsem se na různých místech Soulu potkávali s ostatními mezinárodními studenty z Ajou University, kteří do Soulu taky jeli. Člověk si řekne, že to je nemožné - 2. největší město na světě, tam přece nemůžeš nikoho známého potkat:D a přeci jo...a několikrát:)
Hlavním cílem našeho dne byla N'Seoul Tower. Je to velký TV vysílač, probíhají tam různá meteorologická měření a taky je tam vyhlídkové patro. Chtěli jsme jet až za tmy, aby jsme viděli noční Soul. K věži jsme se dostali asi v 9 večer. Koupili si lístek a už jen čekali na výtah... Po asi 30 minutách na nás došla řada a my jsme vyjeli nahoru...
To co jsem viděl mě naprosto podlomilo kolena. Vidět tak obrovské město celé rozsvícené je něco naprosto nepopsatelně nádherného Miliony světýlek hluboko podemnou, všude se všechno hýbe, bliká... Hnaly se mi slzy do očí , protože když jsem procházel celou vyhlídkou a viděl na sklech napsané státy, města a u nich vzdálenosti jak jsou daleko, tak jsem si uvědomil, že se mi splnil sen. Vždycky jsem si přál cestovat a teď to mám, žiju svůj životní sen... Nic lepšího si člověk asi nemůže přát. Je mi 22 a jsem na druhým konci světa, přemýšlím, že bych jel na Vánoce navštívit jiný stát nebo jel pracovat do jiné země, byl jsem v USA, navštívil Moskvu a viděl Lenina, teď jsem v 2. největším městě na světě a mám tu spoustu nových přátel z různých koutů země. To je ten sen, ten životní sen:)
A moc za to děkuji, hlavně rodičům! Snad jim to budu moct jednou oplatit:)
Všechny fotky jsou ZDE.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Kubíku nemám slov, zvlašt z těch fotek.je to něco nadherného...opatruj se tam...

Vojta řekl(a)...

ahoj, moc ti ten sen přeju. Já mám stejný, ale už nejsem na škole, bohužel mi to došlo pozdě. Takže mi nezbývá než šetřit a jezdit. Na Namsan Tower budu asi za deset dní, ale ve dne. V noci si ale užiju Tokyo, pohled z Tokyo Tower bude určitě taky bomba. Měj se.

jakudo řekl(a)...

Fakt jsem měl Zdendo slzy v očích.. bylo naprosto úžasné. Teď jsem zrovna přišel ze města. Oslavovali jsme Míšiny narozeniny. Je to hrozně zvláštní oslavovat s lidma z různých koutů světa a v jiné zemi...:)

Myslím, že ve dne to bude taky dost nádherné. Ještě jsem neměl tu možnost to ve dne vidět, ale snad se mi to během toho roku ještě povede:) To Tokyo bude 100% výborné. Taky jsem se tam chtěl kouknout, ale budu to muset nechat na jindy, protože by mě to vyšlo hodně draho. Každopádně si tu dalekou cestu užij a piš na net, budu Tvé stránky sledovat:)

Anonymní řekl(a)...

Kubíku věřím...jsem moc rad že si takhle plníš sen....když jsem četl tento članek ..má fantazie zapracovala-a má očka taky nebyla zrovna sucha....dojalo mne, jakým zpusobem jsi to popsal...