úterý 25. září 2007

Vylet po Korei - Cheusok

Dnesni den, posledni ve meste Ulsan, jsme stravili navstevou nejvetsi tovarny na svete na vyrobu tech nejvetsich lodi, co brazdi vsechny more a oceany. Song Hwa tatinek (nevim, jak sklonovat nektera korejska jmena, tak je nesklonuji) pracuje v tehle tovarne a diky tomu nam ji celou ukazal.
Tovarna je fakt obrovska projizdeli jsme ji autem asi hodinu. Obcas jsme u neceho zajimaveho zastavili, koukli se a jeli dal... V tovarne se vyrobi celkem asi 60 lodi za rok. Vyrabi se tu lode kontejnerove, naftove tankery a lode na prepravu plynu. Kdyby jste si chteli jednu z tech lodi koupit, tak si musite pripravit asi 4 000 000 000$ na lod kontejnerovou a asi 10x vic na lod, ktera prepravuje plyn.
V celem arealu bylo prisne zakazano fotit, takze jsme s metem udelali celkem asi 400 fotek:D Na internet je ovsem dam az se zase poradne pripojim k internetu.
Po navsteve lodenice jsme se na Metovo prni koukli do World Cup Stadionu a vyrazili jsme na cestu smer Pusan.
Pusan je mesto na jihovzchodnim pobrezi, ma asi 4 miliony obyvatel a dle meho nazoru (a nazoru vsech, co se mnou jedou autem) je to mesto zatim naprosto nejhezci. Do mesta nad dovedl dalsi kamarad, doufam, ze nespletu jeho jmeno, Imni, ktereho jsme predevcirem potkali na oslave v Ulsanu. Prvni, co jsme ve meste chteli udelat bylo videt more. Jsou tady naprosto nadherne plaze. Sice se koupalo jen minimum lidi, protoze na Korejce je uz zima, ale kdyz jsme vlezli do vody, tak vubec studena nebyla:)
Imni nam mezitim pomohl najit ubytovani, mimochodem bydlime asi !%)m od plaze v jednom hotelu, jako vzdy za skvelou cenu;).
Po ubytovani jsme se museli jit najist, protoze za cely den jsme meli kazdy jen 2 susenky, ktere jsme zbastili po ceste do Pusanu.


Prohlídka továrny na lodě - na tomto pódiu se dávají lodím jména (převážně ženská)

Cely dnesni den se nese v duchu Cheusoku, to je neco jako den dikuvzdani v Americe. Je to svatek, kdy se oslavuje uroda. Je to 2 nejvetsi svatek v korei a vsichni maji volno, ntakze je vsude hafo moc lidi:P
Vsichni chteli jit vecer nekam do hospody, ale ja zustal na pokoji (respektive na plazi) protoze jsem dost unaven... Prosel jsem si plaz, videl jsem obrovske vlny, uplnek a neco jsem si pral.... Korejci maji takovou poveru, ze kdyz je Cheusok (to je vdy nejak v tuto dobu, kdyz je uplnek), kouknete se na mesic v uplnku a neco si prejete, tak se vam to splni:) ...no uvidime, jestli to funguje:)


Cheusok jsme oslavili koupáním v moři v Busanu:)


A večer pořádná večeře...

Všechny fotky ZDE.

Žádné komentáře: