úterý 4. července 2006

5.den (úterý 4.7.2006) - 4.červenec - Den nezávislosti

Na tenhle den jsem byl vážně zvědavej. Největší americkej svátek. Ráno jsme s mou spolužačkou a sousedkou odjeli k naší učitelce, kde jsme také nabrali její přátele a vydali jsme se na South Beach (nejoblíbenější a nejznámější pláž). Nejprve jsme si zašli na malý obídek do krásné útulné restaurace a pak už na vysněnou pláž... Tam mě čekalo překvapení. Oceán byl teplej jako kafe. Naprostá nádhera:) Chvilku jsme se čachtali ve vodě, chvilku jsme byli na pláži a vydali jsme se projít celé Miami Beach. Prošli jsme hodně obchůdků, zastavili jsme se na pizzu a v podvečer jsme se zase vraceli na pláž, protože tady měl být obrovský ohňostroj.

Co bylo vážně zajímavé byl fotbal. Zrovna se hrál (nebo spíš končil) zápas Itálie:Německo, který skončil 2:0 a v celé Miami Beach vyrazili Italové slavit do ulic. Všude byli najednou Italové, italské vlajky, Italové s Italkami na skůtrech a všichni oslavovali vítězství.

No prodrali jsme se Italama a na pláži jsme očekávali obrovský ohňostroj. No začalo to tak nějak divně. Pár rachejtlí, ze kterých byli amíci naprosto odvázaní, ale naštěstí se to docela rozjelo a ohňostroj byl celkem velký. Pak jsme si ještě zašli na shake. V noci jsme byli naší učitelkou odvezeni až domů - bylo půl 1.

Žádné komentáře: