pátek 24. srpna 2007

Orientation - výlet po Suwonu

Druhá část našeho Orientation začala dnes o něco později - až v 10 - výdejem studentských karet. Jsou téměř stejné jako naše ISIC ČVUŤácké. Akorát tyhle jdou použít jako bankovní karta a karta na autobus. Pak jsme jen vyřídili nějaké administrativní záležitosti, založili si elektronické konto na univerzitě a šli poprvé do menzy na oběd. Mají docela zajímavý systém. Nejdřív si vybereš, pak zaplatíš v automatu (cca 2500 wonů za oběd - asi 2,5 USD), ten vyplivne lístek s nějakými pro mě zatím tajuplnými znaky a s tím se jde k okýnku, kde se vydává jídlo. Samozřejmostí je u každého jídla cokoliv pálivého (pravdděpodobně je to vždy Kimči. Už si na něj zvykám;)). Po obědě jsme už jen pár minut čekali na autobusy, aby jsme mohli vyrazit po několika památkách Suwonu.
Během naší asi 2 hodinové projížďky jsme udělali 4 zastávky. První z nich byla u hradeb a přilehlých staveb, další v císařském komplexu pro vojenské přehlídky a různé akce, předposlední zastávkou byla severní brána do Hwaseong Fortress (to je celý komplex obehnaný hradbami) a nakonec kratičká zastávka v korejském "Hollywoodu".
Ty hradby a stavby se snad ani nedají slovy popsat. Jsou to tak jiné stavby, než jsou u nás v Evropě, že se prostě musí vidět. Naštěstí jsem měl foťák u sebe a o fotky tudíž nouze není. Ať už se jedná o hradby, různé strážní věže nebo most (který zároveň tvoří severní bránu, tak musím říct, že je to něco nádherného... Koukněte se na fotky;)
Korejský Hollywood je místo, kde je na poměrně malém prostoru vybudováno nepřeberně kulis pro natáčení filmu. Zajímavé je, že celý areál obsahuje první kino v Korei. To je už ale bohužel nefunkčí. Jeho majitelem je nyní Samsung Electronics (každý asi zná, netřeba představovat). Jen nám nikdo neřekl, co s tímto kinem firma zamýšlí.
A jelikož je pátek, tak jsme večer nutně museli někam vyrazit. Slyšeli jsme o klubu, který se jmenuje Crazy Duck (bláznivá kachna). Nikdo z nás tam nikdy nebyl, ale prostě jsme tam chtěli. No asi v 11 večer jsme jej skutečně našli a byla to fakt zábava. Na koleje jsme dorazili až ve 4 ráno:D Přišlo mi, že v tomhle klubu snad každý návštěvník mluvil i nglicky a hodně z nich bylo výměnných studentů tak jako jsme my. No každopádně mazec. Fotky snad ještě seženu, protože já tam foťák nebral, ale bylo jich tam dost.
Už se těším na další zážitky:) Zdravím domů:)

Fotky jsou ZDE.
Ještě přidám odkaz na moje videa. Postupně budu přidávat:) ZDE.



Tady na tom videu je představování Čínských studentů..přišlo mi to zajímavé.)

A zde je vidět pohled na Suwon ze strážné věže.

Žádné komentáře: