sobota 18. srpna 2007

Korejci a jejich pohostinost

Musím říct, že Korejci jsou velice příjemná llidě (zatím jsme narazili jen na samé dobré:)). Od Ho Joona jsme se přestěhovali do hotelu (Ho Joon totiž jel na víkend s kamarády do hor. Mohli jsme zůstat u něj doma, ale to nám přišlo divné). Ho Joon zavolal do hotelu Central, který jsme našli na internetu. Takový trošku lepší hotýlek v centru Suwonu, na pokoji televize, připojení k internetu, lednička, vlastní velká koupelna a to nejlepší na konec - ráno snídaně:) Bohužel jedna noc dvoulůžkovém pokoji stojí 65$ na osobu. Ho Joon telefonoval s recepcí tohoto hotelu cca půl hodiny. Docela jsme nechápali, co tak dlouho řeší (občas jen mluvil, občas se hlasitě smál....). Pak zavěsil a oznámil nám, že jelikož jsme zahraniční studenti a v hotelu jsou příjemní, tak jsme dostali cenu 50$ za noc za oba (mě i Míšu). Naprostá nádhera! To ale není vše. Do hotelu jsme museli kvůli zavazadlům přijet taxikem (Ty tady používají celkem hodně. Ani nejsou moc drahé). Vylezeme z něj a hned se k nám nahrnuli dva pánové z hotelu, začali nám nosit věci dovnitř. V recepci nás chytl chlápek a výtahem násdovezl do 4. patra. Odemčel pokoj a prý ať se jdeme kouknout, jestli může být takový. No byl nádherný, co si budeme říkat, ale on nás vytál ven a odemčel další pokoje, aby jsme si mohli vybrat který chceme:D Samozřejmě jsme si vybrali ten nejhezčí a největší;)
Jen jsme se ubytovali a hned jsme vyrazili do města - tentokrát přímo do Soulu, kde na nás čekala další moje kamarádka Min-Young.
Metrem jsme se tam dostali cca za hodinku. Min-Young nás tam už čekala. Prně jsme zašli do pizzerie, kde nás Min-Young pozvala na večeři (museli jsme přijmout, protože se to tak prý dodržuje. Platí nadřízený, výše postavený nebo starší člověk. Taky když jde student a pracující, tak platí pracující...). Pozvat jsme se tedy nechali, ale musela nám slíbit, že se od nás také nechá někdy pozvat.
Po večeři nás vzala do čtvrti, která je velice oblíbená u turistů. Měla pravdu, velice se nám líbila. Je to obrovská ulice, kde je hodně krámků s tradičními Korejskými věcmi. Bylo to velice zajímavé, ale mě se nejvíc líbila část, kam jsme šli pak. Je to část města, která vede přímo středem Soulu. Dříve zde byla několikapatrová obrovská dálnice, ale tu zbourali a místo ní postavili nádhernou říčku, kde se dá procházet, je tam fontánka, spousta zeleně, ...
Je velice zvláštní, že o této stavbě jsem poprvé slyšel v práci v Praze. Pracoval jsem v Agentuře na ochranu přírody a krajiny ČR. Jednoho dne jsme na internetu obdivovali tuto stavbu a říkali si, jak je to úžasné. A ani 3 měsíce po té mám tu možnost se osobně procházet po místech, které jsem obdivoval.......je to naproso nepopsatelně nádherný pocit!!!
Večer jsme už jen dojeli zpět, rychle na pokoj, tam jsme ještě zkusili zavolat domů do Čech, bohužel neúspěšně, protože SKYPE nefungoval...
Dobrou noc...

První fotky z Korie najdete ZDE.

Žádné komentáře: