sobota 15. března 2008

Everland - zábavní park s nejstmější horskou dráhou

Sice jsem už v tomto zábavním parku jednou byl, ale jelikož jsem byl dnes mou Anglickou spojkou Márem (TADY je jeho blog, zdravím Máro;)) upozorněn na článek o tom, že se v tomto parku v pátek otevřela nová drřevěná horská dráha s nejstmějším sklonem. Ten činí 77° a tím překonal horskou dráhu „Eltro“ v parku Six Flags Great Adventure v New Jersy/USA.
Drobné informace o dráze:
  • Délka: 1641 m
  • Výška: 55,7 m
  • Nejvyžší rychlost: 106 km/h
  • Nejvetší sklon: 77°
Jméno dráha dostala po sponzorovi - jedním z největších mobilních operátorů v Jižní Korei, T World.

Hned jak se v Korei udělá hezčí počasí, tak se tam vydám, pořídím fotky a když to půjde, tak i video (přímo z atrakce). Na tomhle se prostě svést musím.

7 komentářů:

Vojta řekl(a)...

Včera tu dráhu ukazovali ve zprávách na Primě. Hlavně kvůli tomu, že je celá postavena ze DŘEVA! Nějaká Korejka při jízdě ztratila mobil a peněženku, ale prý to stálo za to:) Jiné se zase chtělo po dojezdu zvracet, hned chtěla přesto jet znova:)

jakudo řekl(a)...

No to dřevo je jasné. Kdyby to někoho zajímalo, tak je to proto, že dřevo přenáší lépe (teda spíš nepřenáší) vibrace než kov, takže můžou být větší rychlosti. O tom mobilu jsem taky četl:) Doufám,ž e se tam dostanu, rád bych to zkusil...:)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj ja jsem tam byl v lete. Po absolvovani vetsiny atrakci mi bylo spatne jako nikdy. Ale tuto novou drahu ani naznaky jeji vystavby jsem nikde nezahledl.

jakudo řekl(a)...

Čau Michale, tos tam musel určitě vidět. Já tam byl někdy v říjnu nebo začátkem listopadu (nejsem si jist) a bylo vidět, že to tam je rozestavěné. Bylo to tuším tam pod kopcem, dole pod všemi atrakcemi, jestli se dobře pamatuji:) I když je možné, že to rozestavěli až po tom co jsi tam byl...oni všechno staví děsně rychle;)

Martin Vlnas řekl(a)...

tyjo, tak tam se taky musim podivat.

jinak at rikas, co chces (nejake fyzikalni zakony, phee, kdo to kdy slysel :-) drevo podle me zavani pruserem. a prave proto - vzhuru na T world!

m. (student ved socialnich :-)

jakudo řekl(a)...

Jasně sociologu:D kašlem na fyziku a jdeme tam;)

jakub (student stavebního inženýrství):D

Part řekl(a)...

Ahoj jakube, muj telefon je 010 4187 1995 (BTW je napsany na profilu meho blogu - na liste vpravo^^). Nebudu si tedy delat na sobotu 29 zadny plan, tak mi napis nebo zavolej az bude jasno...

Michal