středa 7. ledna 2009

České názory v diskusích...

Zabrouzdal jsem zpět na stránky eMagu a přečetl si diskusi pod článkem týkajícím se soutěže o Blog roku a přimělo mě to napsat tento článek (podle někoho to bude asi jen výlev náctiletého, ale ne není. Není mi -náct a není to můj výlev, pouze názor;)).
Hned v první příspěvku T.I.P. upozorňuje na svůj blog, přidává odkaz a doufá, že bude vybrán. A proč ne, je to soutěž pro jakýkoliv osobní blog, tak proč o sobě nedát znát. Hned následuje reakce pana Petra:
"V životě jsem neviděl blbější a nudnější web...grafika žádná, texty žádné, jen nějaké výlevy náctiletého puberťáka bez cíle a obsahu. Návštěvnost je pěkně vysoká, ale svoje vlastní přístupy se nepočítají. Takže ti tam chodí jen dva lidi. Ty a tvoje máma."
Co je špatného na tom, že nějakej puberťák píše o svém životě? Já se přiznám, že jsem jeho blog dopodrobna nepročítal, ale co je na něm tak špatného? Prostě ho to baví. Nemám nic proti kritice, ale takováhle reakce?! 
Bohužel podbné reakce jsou k nalezení pod stovkami článků na různých serverech. Téměř denně sleduji server iDnes a v poslední době se pod několika články místo diskuse objevila pouze zpráva říkající něco ve smyslu diskuse uzavřena z důvodu nevhodných příspěvků. Jak je možné, že jsme tak hrubí? Proč se vždycky najde někdo, kdo dokáže dost nevhodně reagovat třeba na zprávu o smrti? Přijde mi, že jsme díky internetovým diskusím, které jsou téměř naprosto anonymní dost otupěli a nebojíme se napsat cokoliv. Dle mého názoru to občas vypadá, že se někdo jen snaží napsat nejradikálnější názor (vesěs negativního rázu), aby se stal co nejzajímavějším a bylo na něj co nejvíc upozorňováno.
Závěrem: T.I.P., Kašli na pravděpodobně závistivého Petra Kučeru a dál bloguj! Držím palce v soutěži;)

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Existují blogy a existují balasty, kterým nezbývá než na sebe jen upozorňovat v komentářích, protože bys si jich nikdo nevšiml. Jeho blog je bez obsahu, bez myšlenky, bez grafiky. Já sdělil jen holou skutečnost, názor. Také nejsem přítelem radikálních komentářů, ale po jeho příspěvku jsem se musel pozvracet, tedy spíše po odchodu z jeho blogu. Takovýd eníček jsem si psal když mi bylo 9 let. Nikdy by mne nenapadlo ho sdělovat světu, jak bychs es tyděl za úpravu.

jakudo řekl(a)...

Netvrím, že jeho blog je dokonalej, taky bych tkhle blog nedělal, ale proč ne. Nějak musí začínat a nemůže být hned dokonalej. Já taky nechápu, jak může vést někdo blog třeba o různých druzích mravenců nebo o tom kde se jak ožral, ale někoho to asi zajímá. Souhlasím s tím, že kritika je nutná, ale musí mít taky nějaký řád. Tys ho prostě naprosto shodil bez jakéhokoliv poučení. Mě už dost lidí taky kritizovalo můj blog, ale vřdy to byli jen věci, nad kterýma se dalo zamyslet a vylepšit je třeba. Ale nic ve smyslu "Je to debilní blog, nic horšího jsem neviděl, akorát jsem se z toho pozvracel". To je informace, která by mi naprosto nicnepřinesla.
A ať už ten jeho blog dělá z jakéhokoliv důvodu, tak je to pouze začátek a baví ho to. Jsem přesvědčen, že postupem času se vytříbí to, o čem bude psát, stejně tak jako jsem i já postupem času hodně změnil to o čem píšu a jak o tom píšu...

T.I.P řekl(a)...

Ahoj, vážně mě potěšilo, jak o mě píšeš. A čím dál tím víc mě vytáčí Petr. Teda jestli sem správně pochopil, že ten Anonym tady je opět on. Kritika opravdu musí být a taky jí snesu. No a že jí teda je! Ale tohle... No přesně jak píšeš, líp bych to nestylizoval. Můj blog píšu proto, že je nečím odlišnej. Tak obsáhlý deníček na netu podle mě nikdo nemá. Několik lidí to dokonce rádo čte a ostatní se spíš koukaj jenom na zajímavý fotky.
A máš pravdu s tím, že mě to baví. Možná začnu někdy psát o něčem jiným, ale u tohoto chci vydržet fakt dlouho ;) A co se týče provedení blogu. Tak takovou úpravu já rád. Určitě je to lepší než nějaký třpytivý pozadí přes který není nic k přečtení.

Ještě jednou říkám, žes mě článkem moc potěšil a sem rád, že sem na něj narazil :o)

Anonymní řekl(a)...

Já jsem taky ráda, že jsi se T.I.P-a zastal. Je hnusné, když někdo někoho takhle hrubě shodí a zašlape do země.
Já na T.I.P-ův blog chodím pravidelně v podstatě od samého začátku, kdy jsem na něj náhodou narazila. Okouzluje mě jeho humor, jeho ještě dětská naivita s jakou přistupuje k životu, jeho nadšení a radost i z těch nejobyčejnějších věcí. Je to bezesporu inteligentní a citlivý kluk a mě baví ho skrze jeho denníček poznávat. Je pravda, že jeho texty jsou hodně dlouhé a některé pasáže bych prostříhala, jako když se třeba dělá video, ale na druhou stranu, nepotřebuju konzumovat jenom předžvýkané věci, rychlou a instantní internetovou stravu, od které se automaticky očekává, že vás ve vteřině zbaví nudy a zabaví i bez vynaložení sebemenšího úsilí z vaši strany. Navíc, je potřeba si uvědomit, že se jedná teprve o 15-letého školáka.
Já sama mám 2 pubertální děti a zápisky tohoto kluka jsou pro mě jedinečnou příležítostí jak se podívat do světa, z kterého jsem jednak už dávno vyrostla, a který jsem vlastně ani nikdy neznala, protože "tenkrát" byla prostě jiná doba.
Poblitý Petr má určitě právo na to, aby se mu něco nelíbilo, ale nemá právo kohokoliv bezdůvodně ponižovat a urážet a svými nesnášenlivými výroky jenom shazuje sám sebe.

jakudo řekl(a)...

Jo, to je fakt. Nikdo nemá právo bezdůvodně ponižovat urážet. Kritika ano (i když je drsná), ale tohle......

Martin řekl(a)...

Vzdy mne pobaví lide jako zde anonym nebo ten pripadny Petr- v zivote nejspis nic nedokazal, ma nejaky komplex menecennosti a tka sedi na netu a vyhledává něco nebo někoho , komu se msti za svou ubohy zivot- takhle ja beru vykriky do tmy, kritiku zalozenou na jednoduchosti a bez konkretnich argumentu- at ma kdo jaky blog tak je to jeho uzemi a nikdo nenuti zivotni trosku jako je onen Petr, aby na takove blogy chodili, bohuzel diky anonymite internetu budou omezena indfividua nadale blít z blogů, informací apod. ale sami okolí nic a nikdy nepřinesou

T.I.P řekl(a)...

Woow, tak toto jsem úplně zapomněl, že tady je. Četl jsem to teď jakoby poprvé :-) Díky ještě jednou autorovi za zastání, ale blog už nevedu. Pokud se nepletu, tak když kliknete na mé jméno, tak se dostanete na nové webové stránky... Ty už mají grafiku, obsah u jakousi myšlenku, podle kritiků... Adios...

T.I.P řekl(a)...

Kdyžtak je to www.obloukovi.cz (doufám, že to nebude bráno jako reklama - pokud ano, nechť to admin smaže :-) ) Diky

jakudo řekl(a)...

:D no jako reklamu to teda beru a dost tvrdě! Ale klidně si ji tu nech, nějak mě to netrápí;)
Hodně zdaru do dalšího psaní! Mě na to teď nezbývá moc času...