sobota 3. května 2008

Zajímavější návštěva, než jsem si představoval

Před pár týdny se mi na mail ozval jakýsí pan Jiří, že pojede do Korei na pár dní, má rád focení a požádal mě, zda bych mu mohl ukázat nějaká pěkná místa, kde by mohl pořídit pár pěkných fotek. Velice mě potěšilo, že se vůbec takto někdo ozve a tak jsem souhlasil, že to nějak vymyslím a čas si udělám.
Někdy ve středu navečer mi zvoní telefon, číslo neznám, ale rozeznávám českou předvolbu. Zvedám a tam se ozývá český hlas "Čau Jakube, tady Jiří Kolbaba, teď jsem dorazil na letiště v Seoulu, budeš mít na mě někdy čas?". Přiznám se, že mi chvilku trvalo, než mi došlo, kdože mi to volá. Ano, ten člověk z E-Mailu (stále jsem netušil, kdo to je). Nicméně jsme se domluvili na čtvrtek, protože jsem měl naprosto prázdný den.
Ve čtvrtek jsme se sešli na smluvené zastávce (poznat se nebylo těžké, neboť čekající nekorejec se tady moc nevidí) a vyrazili jsme po krásách Suwonu a Seoulu (narazili jsme na pár zajímavých akcí, o kterých jsem před tím ani nevěděl a vše Vám ukážu na fotkách, které přidám později). Během povídání si s Jiřím jsem se dozvěděl, že to je světoznámý a světaznalý fotograf a cestovatel, který už ve světě nějaké jméno má (jak jsem se později také dočetl na internetu;)). Je to člověk, který pořádá výstavy fotografií po celém světě, fotí pro různé země, potkal se s Dalajlámou, zná se s Václavem Havlem, Bolkem Polívkou, Jiřím Krampolem a dalšími. Je to člověk, který svět procestoval skrz na skrz a umí o tom velice pěkně povídat (čekal bych, že se bude vychloubat, ale jeho povídání bylo spíš jak když Vám někdo vypráví napínavé příběhy). Každopádně musím uznat, že někoho takového jsem nečekal. Strávili jsme spolu celý den, slyšel jsem spoustu zážitků, povzbudil mě v cestování, dostal jsem rady, jak zlepšit své fotografie a nasadil mi brouka do hlavy (v budoucnu si koupím lepší foťák a začnu se focení asi věnovat víc, poněvač to, co jsem viděl za jeho fotky je něco neskutečně krásného a také bych jednou chtěl takto fotit;)).
Jakmile přidá na své stránky fotky z Korei, tak jich tu s jeho svolením pár zveřejním:)

Určitě navštivte jeho stránky www.theworld.cz

3 komentáře:

Martin Vlnas řekl(a)...

ty vole, tak tendle zazitek ti zcela otevrene nebetycne a nepokryte zavidim :)

Part řekl(a)...

jj, ja taky!!

jakudo řekl(a)...

a ja až do poslední chvíle netušil, kdo to je:)
Ale byl jsem maximálně mile potěšen:)