pondělí 25. února 2008

Oscar pro Falling Slowly

Dnes ráno jsem se díval na předávání cen Oscar. Díval jsem se na to docela záměrně, protože mezi nominovanými byla i dvojce Glen Hansard a Marketa Irglova s písničkou Falling Slowly z nízkorozpočtového filmu Once (2006).
Byla to jejich první nominace v životě a jim se podařilo ji získat!!! Takže můžeme říct, že jeden oskar putuje do České republiky, neboť Marketa Irglova je Češka:)
Přikládám záznam z udílení cen a malý překlad jejich řečí.



Glen Hansard:
Diky! To je neuvěřitelný. Co tady děláme? To je bláznivý. Udělali jsme ten film před dvěma roky. Natočili jsme ho dvěma ručními kamerami, celé natočení zabralo tři týdny. Natočili jsme ho za sto tisíc. Nikdy jsme si nemysleli, že můžeme přijít do prostoru, jako je tento a být před vámi všemi. Je to neuvěřitelná věc. Děkuji, že všichni berete ten film vážně. Moc to pro násznamená. Děkujeme Akademii, děkujeme lidem, kteří nám pomáhal, oni ví kdo, tak je tu nebudeme vyjmenovávat. Tohle je neuvěřitelný!. Dělejte umění. Dělejte umění. Diky!

Markéta Irglová:
Ahoj všichni. Jen bych chtěla říct, děkuji moc. Tohle je obrovské ocenění, nejen pro nás, ale pro všechny nezávislé hudebníky a umělce, kteří stráví většinu svého času námahou a tohle, fakt, že my tady dnes večer stojíme a fakt, že můžeme držet tohle, akorát dokazuje, že nezáleží jak daleké jsou vaše sny, jsou možné. A víte, je to fér pro ty, kdo se nebojí snít a nevzdají se. Tento song byl napsán s vyhlídkou naděje a naděje na konci dne spojuje nás všechny, nezáležíc na tom, jak rozdílní jsme. Děkuji strašně moc těm, kdo nám na té cestě pomohli. Děkuji.

Na závěr samotná píseň, kterou ještě před jejich vyhlášením zahráli na pódiu v Los Angeles, kde se Oscaři předávali (bohužel video bylo ze serveru Youtube smazáno, tak přikládám alespoň videoklip z filmu)


Žádné komentáře: