čtvrtek 28. června 2007

Edith Piaf - film, co mě vážně dostal

Poslední den mého zkouškového jsem navšťívil s mojí kamarádkou Pájou kino. Nemám moc rád francouzské filmy, nemám rád francouzské zpěváky, ale líbí se mi biografické filmy. Vybrali jsme si tedy film s názvem Edith Piaf. Jak sám název říká, je to o slavné šansonové zpěvačce minulého století. Film, který trvá něco málo přes 2 hodiny zahrnoval její dětství, dospělost i stáří a to způsobem prolínání 3 časových linií. Řekl bych, že to byla trošku nevýhoda, protože jsem se občas ztrácel a unikaly mi občas nějaké postavy (asi by to ten film chtělo vidět víckrát). Nicméně nic tak dokonalého jsem v poslední době neviděl. Celý film sedíte naprosto přikurtování k sedačce a s napětím sledujete její život. I přesto, že film trvá více než 2 hodiny (což třeba u Pána prstenů mi přišlo jako naprosto hrozné, protože jsem se každou chvilku nudil), nebyla ani vteřina, kdy bych měl možnost se nějak odpoutat od děje...stále se něco dělo! Ani jsem netušil, kolik toho zažila a jak hrozný život měla (hlavně dětství a závěr její kariéry). Život Edith Piaf byl velice těžký a to až do smrti. Než jsem viděl tento film, neměl jsem moc rád její hudbu. Možná to bylo tím, že její písně jsou pouze francouzské a já jim nerozumím, ale po tom, co jsem viděl na plátně a slyšel ty známé tóny, přečetl si titulky, získal jsem na ty písně úplně jiný pohled. Závěrečná píseň "Non, je ne regrette rien" mě naprosto dostala. Výkon hlavní protagonistky, Marion Cotillard byl naprosto dokonalý. Za tento film získala i 2 ocenění za nejlepší herecký výkon (Golden Swann, Golden Space Needle Award).
Během filmu mi každou chvíli běhal mráz po zádech a navíc, to jsem u žádného jiného filmu nezažil, na konci když začaly běžet titulky, NIKDO v nacpaném kině se ani nepohnul. Všichni seděli celé titulky jak přikovaní...
Kdo má možnost navštívit kino v době, kdy tento strhující životopis hrají, ať jde. Vřele doporučuji!

Oficiální stránky filmu ZDE

sobota 23. června 2007

Kabát - Corrida

SMS 12:31 od Marcela: "Aloha co delas? Nechces jet na Kabaty do Jihlavy?". No co na to říct:) Vzhledem k tomu, že mi věnoval volňásek, tak proč bych nejel. Koncert se konal na Jihlavském fotbalovém stadionu. Monstrózní pódium (je vidět, že Kabáti jsou fakt jedna z nejlepších českých kapel (i když to není přesně má krevní skupina) a mají na to vytvořit výbornou šou) okupovaly 2 předkapely - Mewa a Tlustá Berta a samozřejmě kapela Kabát.
Začátek měl být sice už v 7, ale jak to bývá, tak se začalo později. Kapela Mewa mě vážně ani trošku neoslnila...bylo to dost hrozné, ale co se dá dělat. Přetrpěli jsme ji. 2. předkapela, Tlustá Berta, už byla o veliký kus lepší, fakt docela dobrá muzika, řekl bych i velice podobná Kabátům. No a někdy po 9 hodině začali Kabáti:)
Naprosto výborná asi 2hodinová šou plní světelných a ohňových efektů. Musím uznat, že to jsou Kabáti na velice vysoké úrovni! Koncert nikde ani neškobrtl a celé 2 hodiny jel na plné obrátky. Pepa Vojtek každou skladbu nějak docela vtipně uvedl a většinu skladeb s ním odzpívalo publikum. Zazněly písně jak z nového alba Corrida, tak staré pecky jako Láďa či V pekle sudy válej.
Musím uznat, že to byl naprosto výborný zážitek na sobotní večer:)
Foto použito ze stránek www.kabati.cz

sobota 16. června 2007

Poprvé na motorce, WTCC Brno.

Naši odjeli na Slovensko a co já s bratrem doma. Přeci se nebudeme nudit;)
Brácha sehnal minulý týden několik volných lístků na WTCC (mistrovství světa cestovních vozů) v Brně, tak se rozhodl, že ještě s pár klukama sednou na motorky a pojedou. No jo, ale já přeci nezůstanu sám doma;) Na to, jak jsem neměl rád motorky jsem zavolal Frantovi, jestli mě nevezme s sebou a on na to, že jasně... Hrůza - měl jsem smrt v očích. Bylo to mijich prvních 100km na fakt silné motorce (konkrétně Suzuki TL-1000r). Sice jsem neřídil a jel jsem jen jako spolujezdec, ale i tak to pro mě bylo občas dost děsivé. Ale přesto všechno můžu říct, že to byl výborný zážitek. Motorku si sice nekoupím, ale vůbec to nebylo špatné;)
Na brněnský okruh nás jelo 5. Já, brácha, Franta, Ondra a Fugas (kdo by taky nejel, když je vstup na volňásky:)). V sobutu se jeli závody International Formula Master, Škoda Octavia Cup, BMW 1 Challenge a Sports Car Challenge. Mezitím bylo několi volných tréninků, které mě přišli teda nejzajímavější, protože jezdili všichni dohromady:)
Fotek bohužel nemám moc, protože se rozbil foťák. Ale pár jich mám... TADY



úterý 12. června 2007

Kurz hydrologie a pedologie na Berounce, Srbsko

Tento semestr si všichni životkáři a vodaři museli zapsat povinný 2-kreditový předmět "Výuka v terénu".
Takže se tak stalo a celý tento týden probíhají tyto dvoudenní kurzy. Můj kurz trval od pondělí do neděle a to v pořadí 1. hydrologie, 2. pedologie.
Jelikož se pár jedincům nechtělo cestovat brzy ráno vlakem, do kempu blízko prostor, kde se měřilo, jsme dorazili už v neděli večer. Kemp sice nic extra, ale postačil;) Samozřejmě se asi do půlnoci (nebo snad ještě dýl?) kecalo u přilehlé hospody.
V pondělí ráno jsme byli probuzeni (tedy alespoň já a Janča) nádherným zvukem padající masy kameniva z lomu, který byl cca 200m od nás. Nevím proč, ale začali pracovat velice časně - v 6 hodin ráno. A tak nám začala hydrologie. Abych pravdu řekl, byl jsem docela zklamán přístupem lidí z katedry. Přišel mě značně odměřený...snad až přespříliš.
No ale každopádně měření samotné nám žádné větší problémy nedělalo. Snad jen měření plováky. Nechápu, že pro hydrology, kteří na nás dohlížely nebylo pochopitelné, že v hloubce vody po kotníky, kde roste hustá řasa není možné aby plavala petlahev naplněná pískem. Ale budiž...večer jsme všichni úspěšně odevzdali své protokoly.
Poté následoval zasloužený odpočinek, protože strávit celý den na slunku je více než nepříjemné. Večer padl návr, že si opečeme špekáčky (ten návrh se ujal, ale zajímavé bylo, že ho vznesla Martina, která nakoupila špekáčky, které vůbec nemá ráda a když je pak opékala, tak z nich vydolovala všechen špek (což je jejich značná část - špekáček) a pak ani jeden stejně nesnědla). Musím uznat, že o zábavu nebyla nouze... Bílé víno, červené víno, pivo a slivovice udělali své:D
Poslední studenti šli spát okolo půl 3 ráno;)
V úterý následovala pedologie. Naprostá změna. 4 měření, která trvala cca od 10 dopoledne do 2 odpoledne, ale vážně to stálo za to. U každého měření jsme dostali výklad o tom co měříme, jak to máme měřit a proč se to měří, všechno jsme si vyzkoušeli a v ničem nebyl problém:)
Odpoledne jsme v místní hospodě zpracovali krátkou zprávu a všichni jsme dostali vytoužený zápočet:)
Už nezbývalo nic jiného než se zbalit a v klidu odjet domů či na koleje...

...se učit na další zkoušky:D

Pár fotek najdeš TADY

Dětský den Danone - Opávia, Konopiště -videa

Pár videí, které jsme pořídili...Kvalita nic extra, ale snad to bude stačit;)





sobota 9. června 2007

Dětský den Danone - Opávia, Konopiště 11.6.2007

5:25 - cca 30 lidí už nacpáno v autobuse, čekajíc na vedoucího...odjezd plánován na 5:30
5:29 - vedoucí stále nikde...
5:32 - Lukáš (vedoucí) se řítí neskutečným tempem k autobusu se slovy "Zachraňoval jsem starou paní...". Zároveň s těmito slovy dává Emilovi (panu řidiči) tyčinku do kapsy, jakožto omluvu za zpoždění, které způsobil:)
Odjeli jsme tedy celkem "v čas". Jelikož bylo časně ráno, většina z nás spala až na Konopiště.
Po příjezdu nás celkem nemohlo nic překvapit, jelikož je to už několikáty rok, co sem jezdíme. Pár komárů, nabručená majitelka sousední hospody, která dělá problémy, stany u kterých chybí sem tam nějaká trubka, ...žádná novinka. Přecijen jedna inovace byla. Po vystoupení z autobusu nám Lukáš rozdal papírky, na kterých měl každý detailně rezepsané úkoly, které má kdy plnit, u jaké disciplíny bude, atd. Samozřejmě jsme jeli mnohem rychleji než byl plán naplánovaný;)
Vše se celkem rychle stihlo postavit, přijeli i s velkýma nafukovacíma disciplínama, zvířatama, přijelo i pojízdné pódium a vše bylo najednou připravené na otevření celého dne.
přímo v poledne jsme začali pouštět první návštěvníky (zaměstnance Danone, Opávie a jejich přátelé). Jelikož jsem stál celý den u vchodu, byl jsem velice překvapen, že přijel i sám pan ředitel, který je z Francie.
Celý den měl celkem stejný jako každý rok (možná až na počasí, které bylo už po druhé fakt velice pěkné). Tento rok byli hlavními atrakcemi obrovské nafukovací věci jako třeba šplhání na stěnu, skákání na gumovém laně, přetahovaná, běh na gumě či živý pavouk. Všechny atrakce jsou vyfoceny a jejich fotky najdete v odkazech ve spodní části tohoto příspěvku:) My jsme tentokrát brali pouze asi 5 atrakcí, které jsou taktéž všechny pečlivě nafoceny;)
Hlavní hvězdou dne byla kapela Děda Mládek ilegal bend. Ti tu byli také už po několikáte. Co jsem se ale díval, tak nikdo z nás se na ně snad ani nešel kouknout.
Celý den jsme se pekli na sluníčku, pojídali sušenky a jogurty, až v 5 večer jsme mohli v klidu vše začít zase skládat zpět do autobusu, aby jsme mohli odjet domů.
Jelikož dětské dny pořádáme už několik let a těch samotných dnů byli už desítky, tak balení a skládání jsme zvládli naprosto bleskově! Ta léta zkušeností jsou tu už vidět;)
Cesta zpět byla jako vždy docela únavná. Zase téměř všichni spali...
V Třebíči už nebylo moc co dělat. Vyložit autobus (co nejpotišeji) a pak asi ta nejlepší část dne...rozebrat si zbylé jogurty, sušenky, pitíčka a podobně...slast:)Každopádně můžu říct, že tento dětský den byl vážně výborný a mě osobně se děsně líbil...

Foto 1
Foto 2

středa 6. června 2007

Hodně štěstí u zkoušek:)

Dnes nám na stavárně začíná zkouškové období, proto bych chtěl všem spolužákům a studentům naší fakulty popřát hodně štěstí u zkoušek:)

neděle 3. června 2007

Konečně video z motokár!

Celkem často chodíme s bráchem jezdit na motokáry. V Třebíči je od prosince motokárová dráha a dnes tady zveřejním 2 videa, které jsme konečně natočili:)
Za natočení vděčím Marcelovi, našemu kamarádovi, který se obětoval a pár videí a fotek nám pořídil:) Videa byla natočena 1.července 2007.
TADY jsou nějaké fotky z motokár a ODKAZ na jejich stránky.