sobota 22. prosince 2007

Thaisko - Kanchanaburi

V Bangkoku se nam moc nelibilo. Je to proste jen dalsi obrovske mesto a kde nic, tu nic... A navic je to mesto s nejvetsim smogovym znecistenim.
Nastesti jsme zde zustali jen pres noc a hned druhy den rano jsme se vydali na nejlepsi zacatek cesty, jaky jsme si mohli prat. V 7 rano nas vyzvedl chlapik s takovym malzm autobuskem a vydali jsme se na cestu, smer Kanchanaburi.
Mysleli jsme si, ze jsme zplatili jen navstvu tygru, cestu na slonech a prochazku k vodopadum. Mylili jsme se...a to prijemne:) Bylo toho mnohem vic. Hned po ceste jsme se zastavili na nekolika mistech. Prvnim z nich byl valesny hrbitov, kde byli pohrbeni valecni vezni, kteri se podileli na stavbejaponske zeleznice, vcetne slavneho mostu Kwai. Dale Valecne muzeum a samotny most pres reku Kwai:)


Odpoledne, po obede, jsme se vydali do mnou vytouzeneho tygriho chramu. Musim priznat, ze foceni s tygry je trosku nuda. Muzes se jich dotknout jen nekde a je to takovy rychly. Mozna proto, ze jsou to precijen porad selmy. Ale foceni a hrani si se ctyrmesicnim tygrem uz za to stoji.


Dalsi den jsme meli v planu vylet k vodopadum. To je naprosto neskutecna krasa a koupani se v lagune pod vodopady je neco neskutecne nadherneho.

Vecer jsme meli moznost si zvolit, jestli dalsi den chceme spat nebo se jit rano v 8 vykoupat se slony. Chvilku jsme vahali, ale 5 lidi (ja, Misa, Holandani a jeden Australan) jsme se rozhodli, ze pujdeme. A udelali jsme dobre. Byl to ten nejlepsi zazitek, ktery jsme si mohli predstavit. Vjet s 2.5 tunovym slonem do vody a tam s nim prost blbnout je neco dokonaleho...

po koupani jsme se jeste projeli na bambusovem raftu, zajeli se projet na slonech a navecer zpet do Bangkoku, kde jme prestoupili na autobus do Chiang Mai...
Vechny fotky jsou ZDE.

3 komentáře:

Vojta řekl(a)...

To vypadá jako naprosto úžasný výlet. Já se před chvílí vrátil z Istanbulu a tam byla zima jako v Rusku:)

jakudo řekl(a)...

No vylet to teda je naprosto uzasny:)
A v Rusku jsem byl a zima tam moc nebyla :D ...byl jsem tam v lete;)

Jak bylo v Istanbulu? Co tam?

Vojta řekl(a)...

Už to sepisuju, za pár dní se to to začne objevovat u mě na blogu.