pátek 28. prosince 2007

Thaisko - Chiang Mai, Vanoce ve veznici

Autobusem jsme se dostali do hlavniho mesta severni provincie Chiang Mai Province, ktere nese stejny nazev Chiang Mai. Je to mesto s asi 200000 obyvateli v hlavni casti mesta. Hned po prijezdu jsme se nejakym zpusobem dostali k jakemusi hotelu, ktery se zdal docela v pohode a tak jsme se ubytovali (o den pozdeji 23.prosince, jsme se prestehovali do lepsiho hotelu, s bazenem:)). Prvni den byl celkem odpocinkovy. 11 hodin v autobuse da docela zabrat. Temer kazdy den je tady nejaky Nocni market. Proste zavrou nejakou obrovskou ulici, nacpou tam co nejvic stanku a prodavaji cokoliv, co se jen prodat da:)

Thaici maji neskutecnou zalibu v tom, ze se hadaji o cenu. To neznamena, ze Vas chteji natahnout, ale ze chteji smlouvat. V praxi to vypada tak, ze kdyz se vam neco libi, tak si to zacnete prohlizet a prodavajici po chvilce nabidne cenu (vetsinou mensi, nez je puvodne napsana). Vasim cilem ale neni cenu prijmout, ale jeste ji o neco snizit:) Cena 300 Bathu (cca 200 Kc) neznamena, ze vyrobek stoji 300 Bathu, ale ze to je pocatecni hadaci cena. Vysledek muze byt klidne i polovicni;)

Stedry den jsme chteli oslavit nejak hezky. Proto jsme zasli do mistni zenske veznice...jj, presne tak, do veznice. Jsou tam vyhlasene thaiske masaze. Nechali jsme si udelat pravou thaiskou masaz a bylinkovou masaz... Uz docela chapu, proc jsou tak vyhlasene. Byl jsem jak znovuzrozeny.
Do Chian Mae jsme nejeli nahodou. Meli jsme se tam setkat s nasi kamaradkou Chanitou, kterou jsme potkali v Korei. To se take podarilo:) Hned prvni den, co jsme ji potkali nas jeji rodice pozvali do typicke thaiske restaurace. Chanitina maminka ma rada zahranicni lidi a je hrda na to, ze je Thaika, tak nam tuto restauraci musela ukazat. Bylo to velice zajimave. Meli jsme veceri o nekolika chodech, pili jsme mliko z kokosu a vecer bylo predstaveni ruznych thaiskych tancu. Hned jak se dostanu poradne na net, tak nahraji i videa:)
Posledni den v Chiang Mai jsme stravili take s Chanitou. Asi v 10 nas vyzvedla u hotelu a nasim cilem byl chram Wat Phra That Doi Suthep, ktery se udajne musi navstivit, jinak nemuzete rict, ze ste byli v Chiang Mai:)
Po chramu uz jen obed a cesta vlakem do Bangkoku, kde nas ceka prestup na autobus smerem ostrov Ko Phi Phi


Fotky jsou ZDE.

Žádné komentáře: