sobota 1. listopadu 2008

Koncert Queen - po

A máme to za sebou. Koncert kapely Queen je za námi. Trval asi 2 hodiny a stál za to.
Zazněly zde jak staré songy, tak asi 4 skladby z nového alba, které jnatočili Queen spolu s Paulem Rodgersem. Je pro mě těžké teď objektivně hodnotit celý koncert, protože mám tendenci ho posuzovt s nedávným koncertem kapely Coldplay, také v O2 Aréně.
V řadě musím říct, že koncert hodnotím velice kladně, ale... Ano, jsou tu ale. Je tu několik věcí, které bych celému koncertu vytkl. Nechci členy kapely nějak urážet, ale myslím, že bylo cítit, že už nejsou nejmladší. Koncertu chyběl jakýsi spád a neustálý drive. V hodě momentech dokázali celé napětí, které vyvolali jakoukoliv písničkou, jakýmsi způsobem zase opustit. Třeba strašně předlouhlá sóla. Nebyla špatný, to nemůžu říct, jsou to profíci a stálo to za to, ale ta délka...prostě moc. Když jsem letěl z Korei, v letadle byla možnost shlédnout záznam koncertu Queen + Paul Rodgers, samozřejmě jsem ho shlédl. A ten koncert, co jsem viděl včera byl jak přes kopírák (potvrzeno Márem, který má od nich naposlouchaný záznam z roku 2003 tuším).
Ale i přes to všechno jsem velice rád, že jsem tam byl. Koncertu bych dal 7/10 bodů. Nejlepší moment pro mě byl asi při skladbě Bohemian Rhapsody, který byla provedena dokonalým prolínáním starého videoklipu s Freddiem Mercurym a živým hraním Queen a zpěvem Paula. To byl vážně dokonalý zážitek. O klasikách jako We Will Rock You, We are the Champions, a dalších, které publikum odzpívalo snad celé společně s kapelou nemusím snad ani mluvit :)